Parteneri

LO Norvegia - Landsorganisasjonen i Norge

http://www.lo.noCONTACT:

Adresa: Landsorganisasjonen i Norge, Youngsgt. 11, 0181 Oslo

Telefon: 0047-23061050

E-mail: lo@lo.no
CSDR

http://www.csdr.roConfederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) este o confederatie sindicala reprezentativa la nivel national, afiliata la ETUC (Confederatia Europeana a Sindicatelor) si la CSI (Confederatia Internationala a Sindicatelor).

CSDR are afiliate 20 federatii profesionale si de ramura, atat in sectorul bugetar , cat si in cel privat, care acopera urmatoarele domenii de activitate: invatamant, industria alimentara, industria materialelor de constructii, industria textila, prelucrarea lemnului, asistenta sociala si ingrijirea sanatatii, minerit, agricultura, transporturi, cultura, cercetare, mass-media, ind. constructoare de masini si echipamente, finante-banci, precum si 40 de uniuni teritoriale.

CSDR are un numar 600.000 membri, fiind o confederatie sindicala reprezentativa la nivel national si semnatara Contractului Colectiv de munca unic la nivel national. CSDR are reprezentanti in toate structurile si institutiile bi si tripartite ale dialogului social.

Activitatea interna a confederatiei este concentrata, mai ales, pe:

 • negocierea contractelor colective de munca la nivel national, de ramura sau de intreprindere;
 • programe educationale si de formare profesionala;
 • programe privind integrarea europeana;
 • probleme sindicale si sociale;
 • acordare de consultanta juridica pentru membrii afiliati, in cazurile de incalcare a legislatiei privind sindicatele si relatiile de munca;
 • asistenta pentru negocierea contractelor colective de munca la nivel national, de ramura sau la nivel de unitate;
 • solutionarea conflictelor de munca;
 • organizarea de actiuni de protest, mitinguri si pichetari;
 • organizarea si participarea la seminarii si reuniuni pe teme economice, sociale si de interes sindical;
 • dezvoltarea de programe economice si sociale in cooperare cu parteneri romani si straini.

Unul dintre cele mai ambitioase obiective ale confederatiei urmareste armonizarea legislatiei muncii cu conventiile OIM, ratificate de Romania si cu cele 16 conventii OIM propuse de CSDR pentru ratificare, precum si infiintarea Tribunalelor Muncii.

CONTACT:

Adresa: Piata Valter Maracineau Sector 1, Bucuresti

Tel: (021) 310.20.80

Fax: (021) 310.20.80

E-mail: csdrdri@upcmail.ro
CNS "Cartel ALFA"

http://www.cartel-alfa.roConfederaţia Naţionala Sindicală "Cartel ALFA" a fost creată în 1990 în scopul de a realiza o reprezentare reală şi autentică a lucrătorilor din România. CNS “Cartel ALFA” a contribuit la transformarea mişcării sindicale româneşti prin formarea de militanţi sindicali experimentaţi care pot să îşi exprime liber opiniile şi să reprezinte cu adevarat interesele lucrătorilor.

Confederaţia este total independentă faţa de guvern sau grupuri politice si este deschisă oricui spre aderare. In prezent, 42 de federaţii profesionale sunt afiliate la CNS “Cartel ALFA” reprezentand domenii de activitate diverse, atat din sectorul public, cat şi privat. De asemenea, CNS "Cartel ALFA" coordoneaza activitatea a 42 de uniuni sindicale teritoriale, interprofesionale.

La nivel national, CNS "Cartel ALFA" participa in diverse structuri consultative tripartite, cum ar fi Consiliul Economic si Social (CES), comisiile de dialog de la ministere, diferite alte institutii cu caracter tripartit. CNS Cartel ALFA contribuie astfel la realizarea unei politici economice si sociale echilibrate, influentand procesul decizional in materie de legislatie si politici publice.

CNS "Cartel ALFA" informeaza constant opinia publica si proprii membri asupra problemelor publice de interes, facand cunoscuta pozitia sa asupra diverselor decizii ale autoritatilor care sunt de natura sa afecteze interesele salariatilor din Romania.

Pentru a-si sustine punctele de vedere, CNS “Cartel ALFA” isi poate chema membrii la actiune, organizand marsuri de protest, demonstratii si pichete.

CONTACT:

Adresa: Splaiul Independentei, Nr 202A, etaj 2, Sector 6, Bucuresti, cod 060041

Tel: (021) 317 1040; 317 1041; 317 1045

Fax: (021) 312 3481

E-mail: alfa@cartel-alfa.ro
CNSLR FRATIA

http://www.cnslr-fratia.roCONFEDERATIA NATIONALA A SINDICATELOR LIBERE DIN ROMANIA – FRATIA:

 • Este cea mai mare organizaţie naţională, independentă faţă de partidele politice, de organele de stat şi de patronat, constituită exclusiv prin voinţa membrilor săi, care cuprinde 800 de mii de sindicalişti;
 • Reprezintă şi promovează interesele profesionale, sociale, economice şi culturale si apără toate drepturile fundamentale ale membrilor săi;
 • Participă, ca partener reprezentativ, la negocierea contractului colectiv de muncă şi la elaborarea şi modificarea actelor normative care privesc activitatea sindicală şi interesele socio-profesionale şi economice ale membrilor de sindicat;
 • Promovează relaţii de colaborare şi solidaritate internă şi internaţională cu toate organizaţiile sindicale devotate aspiraţiilor democratice, dreptăţii, libertăţii si păcii;
 • Este afiliată la CONFEDERATIA EUROPEANA A SINDICATELOR (ETUC) si la CONFEDERATIA INTERNATIONALA A SINDICATELOR (ITUC), membră în comitetul executiv al ITUC.

ORGANIZATII MEMBRE:

 • 38 - FEDERATII PROFESIONALE - IN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE
 • 42 - UNIUNI JUDETENE-FILIALE ALE CNSLR-FRATIA
CONTACT:

Adresa: Str. Cristian Popisteanu 1-3, sector 1, Bucuresti

Tel: 021 - 315.16.32

E-mail: biroupresa@cnslr-fratia.ro